CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

3/30/2009

Thanks to cik Muna:edisi kisah lalu dan mencari identiti

ya,kini haku seda haku pung kene ikot stail sendirik..apepun jdik di luar sane,haku tetap haku.dunia bertukar fesyen,seluar jeans dh xwujud,pak lah letak jawatn,Jaafar Onn jadik Pm ke,haku xkn ubah stail sendiri.


yg mane selesa tu itulah haku pkai..lantaklah depa nk kate haku xup-to-date ke,old-fashioned ke,old school ke,old lady ke,yg penting haku hepi. haku ingat lagi kesah haku g intebiu utk masuk mktb..dressed up to the nines,put my best dress on..pastu haku igt nk pkai flat shoes je,pastu akak haku gn gaye cekgu nye..(flashback) "ai,ko nk jadik cekgu..dress up r ckit..pkai kasut tutup akak ni...tp heels la ye" demikian kata beliau. haku ikot walaupun agak reluctant. pastu smpai intebiu(kt IBM)jalan ke bilik intebiu tu bapak jauh..tawaf pun xjauh cmtu..haku jln kaki ayam je last2.caye x?on the way tu lalu kwsn cam rumput2 haku pun lucut kasut(kasut sahaja,tuan-tuan dan puan2)n jln kaki ayam. nk masuk bilik intebiu tu kaki haku byk kali terpeleot. tukang intebiut tu usha semacam je..nseb bek xfailkan haku.. moral of the story,haku bkn nk cite psl high heels,atau kaki terpeleot mahupun promosi kasut jenama Bata(saya ulang,BATA).


haku cume nk ckp yg bende yg kite xbese wt,kite xyah wt just because of peredaran zaman ke peredaran bulan ke whatsoever.mcm haku yg sgt mahu membodek n mengecek markah lebih dlm intebiu smpai sggp berhendyplast kaki sbb melecet.. JADI,fesyen haku yg haku selesa?sudah tentu berkhakis atau suar trek n bertshirt selagi menutup aurat,insyaallah..n sneakers..sbb haku sgt suuuke melompat ke sana sini dan berlari-lari anak seperti anak orang. xkan haku nk pkai bju kurg n melompat ke sane sini dan berlari-lari anak(apatah lagi berlari2 mak)xseswaiiiii~

p/s;sesekali ubah angin leh gak kan...??

7 kepul Awan:

naz_haktuih said...

ha3..cayalah iechan..jadilah diri anda sendiri selagi xmelanggar hukum agama..(^^)gege..at least we're comfortable wif it,rite?

sincera said...

yeah..seperti kao yg memakai selipar seperti tuck the wonderpet dan berwarna ijau sedangkan baju kao itam.. kao memg bagos naz..mari kita bergaya smabill berehat di dalam comfort zone kite..muahaha

Muna 'Izzah said...

ye. itu yang paling bagus. Tak salah nak bergaya sebenarnya tapi pastikan masih berada di landas yang betul. Betulkan niat kita berpakaian, bukan nak melawa semata mata, setkan every thing kita buat Lillahi Ta'ala, insya Allah diberkati apatah lagi diredhai. huhu. Trend sekarang menyesakkan mata -- aku lah. Banyak yang dah terpesong dari hukum berpakaian yang sebenar. Usah bimbang dikatakan kolot ataupun tak uptodate kerana tiada istilah moden atau kolot di sisi Allah. :) Ko tuh dah cun dah chan, tak yah risau dah... huhuhu. *peringatan untuk diri sendiri jugak*
Wallahualam

Naz_harom said...

ha'a biar la diorg gelar aku mangsa fesyen sekali pon..janji aku tutup aurat..btol ckp muna 2..fesyen skag buat sesak mata+sesak nafas(sbb ketat sangat)+sesak hati+sesak jalan+dan sesak argh mcm2 ag ar..blargh!WAT sesak nafas aku jer pikiq!!

Naz_harom said...

dan moga2 aku kekal jdk diri aku ni..dn mari kita doakan mereka2 tu jd mangsa fesyen mcm aku jugak..takpon trus jd mcm ustazah2..amin.wallahualam

eichan said...

eichan to muna:na'am,na'am,ya munaizzah. haku pung rase xperlulah kite terlalu2 mengkiut fesyen skrg ni.haku rse istilah 'busana muslimah' perlu pendefinisian semula atau di redefined sbb itu bukanlah busana muslimah dlm erti kate sbnr..janji niat lillahi taala cm kate cik muna,n kalau menutup aurat itu istiqamah. kerana dari hadis mengatekan allah menyukai amalan yang sedikit tapi berterusan..syukran pada Allah kerana ade saudara2 seislam yg prihatin n menyadarkan

eichan said...

eichan to naz:haha.haku rse istilah fashion victim tu pn slh tu. fashion victim bkn merujuk pd individu yg memakai fesyen yg slh je,tp tu sbnanye juge merujuk kepada individu yg memnerime derite kerana fesyen. contohnye pkai kasut n terpakse berplaster. so,truskan ksut tuck the wonderpets ko tu.

Blog Widget by LinkWithin