CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

3/31/2009

haku harap haku seorang yang dicintai allah

haku senang tgk kawan2 haku ade yg dh berubah ke arah kebaikan. ade yg ala2 menuju ke lorong sufi. huk2.alhamdulillah. haku sokong 100%.

haku harap haku dicintai allah sebab haku ni seorang yang jahat. haku selalu gagal dalam jihad paling besar.haku banyak lupa. haku selalu lalai. haku semakin jahat. haku sudah semakin jarang ke surau. haku semakin kerap bagi alasan. asaimen byk,saket prut,saket gigi,apendik dan sebagainya.

haku harap haku seorang yang dicintai allah. ustaz afif penah kata,mungkin daripada hadis,jika tak silap,barangsiapa yang Allah mahukan kebaikan atasnya,allah berikan kefahaman pada agama kepadanya. begitulah lebih kurang. haku harap haku dapat kefahaman agama. baca tajwid pun bersepah. idgham ke mana,izhar ke mana. ilmu harkat,tarannum melayang-layang ditiup angin. bayati yang blaja mase dajah nam cume tinggal kenangan. itupun ingat2 lupa.

haku harap haku seorang yang dicintai allah. wahai kawan2 yang haku sayang sampai mati,doakan haku dapat hidayah yang betul,dapat islam islamal muslimin,imanal mukminin,solatal khasyi'in,zunubal mustagfirin..

24 kepul Awan:

Orange 7 said...

Aku doakan kita semua sentiasa dicintai Allah dan berada dlm pandangan rahmatnya...

Sincera, bukan senang nak istiqamah dgn amalan..Sbb benda baik tu mesti ada 1001 halangan..yg penting kita sentiasa muhasabah diri dan renung hakikat kita dijadikan...

Jgn isau dgn ape bidang agama yg kita xleh.. selagi kita berusaha, insya Allah, ALLAH akanbg kefahaman..Kita nie belajar je, yg bg faham ALLAH..

Aku respect lah usaha ko fahami agama..Beli2 buku agama, boleh aplikasikan dlm blog nie..Aku doakan semoga ko dpt teruskan belajar agama, sentiasa berdampingan dgn org2 agama, mendapat rakan dan guru yg membimbing dgn agama, dan husband yg sentiasa membimbing ko ke arah Islam..Ameen....

sincera said...

thanks apik..baeknye ko..senang aty dpt kwn cam ko..timekasih...tahlah..haku ni jnis mudh berbolak balik aty. kejap2 haku lalai tp pas g ceramah ke,g usrah ke,timbul ksedaran jadik baik ckit.pastu lalai blik. aduhh..tu lum kt umh ag..lg sush nk mujahadah.um..haku merayu doa ko biar haku dpr hidayah yg sebenar2nye. atleast smpai jdik cam ko,insyaallah. n haku bersykur pd allah haku ade kawan yg bantu haku fhm isi buku yg haku bce n jdik rujukan utk haku tw mksud pkataan bhse arab..hehe..

sincera said...

trgat dulu ko salu post emel berisi dakwah n doa2 syifa n pendinding tmasuk bahn2 tarbiah laen. sampai haku tulih name ko ahibba allah penyebar dakwah. tp skg dh jarang ye. haku fhm,tugas NYDP memang mencabar.hehe

Apik said...

smpai mcm aku?? xkan lah nak jadi macam aku yg teruk nie..Aku nie pe sgt..huhu..Ko rujuk perkataan kt aku bukan tye xtau..Tye kepastian kan..Aku lak rase lemah bahasa Arab bila ko tye tu..hehe..Aku nak gak sebar emel kt ko..tp tulah, emel payah nak bukak lah..Dh lama aku x bukak emel aku tu..tgu lah bila emel ok, nnt aku send lg lah...

yang sentiasa mahu kepastian said...

haku pun sbnanye dh lame xbkak emel..mmg la haku tye minx kepastian,,tp tu kire tere r ko tu..xpela jadik cm ko pung..ko bkn truk sgt..teruk ckit je dpd haku..haha(GURAU SAHAJA)dh lame xmlawak kaso gn ko..nanti de org tu terase..pastu majuk mintak belanje KFC(yg sedang diboikot dengan kerasnya)hahahahaha

yg x pasti said...

Muda2 dluleh r, dah tua2 nie ko wat lawak kaso pun aku rase lembut je..hahaha..Eleh aku minx blanje KFC, ko bukan nak blanje pun..Tp honest lah, kalo ko tetibe belanja, aku lg rase bersalah..hahaha...

yang sudah pasti mahu dibelanja said...

hahahaha..cam dulu tuh xrase bsalah pung..hahaha..yeke camtu..bukan ko dh baek ke skg..pd hemat haku dh menyusuri lorong ahli sufi..kire dkt2 nk msuk tol r..hahaha..ko pung xblanje2 gak nasi kandar-al amin-cashier-hensem yang-haku-ngidam-dr-dulu tu

Naz_harom said...

aku sudah bengong disini..again i'm lost.tulun.apa topik sebenrnya nih~aku doakan sume org bahagia dlm hidayahnya..termasuk aku.owh adakah aku masih bisa beroleh hidayahnya sedangkan utk istiqamah benda kecil juga menuntut kesabaran tahap tinggi lebih tinggi dari KLCC.pasni shapen boleh la wat blog berkongsi ilmu mari mencari hidayah~shapen ko ada ke kat sini?

kan haku sudah bilang tukar namemu pada naz_halal said...

shapen ade kt cni naz dan die sbnanye membace komen2 ko yang sedang dihimpit kebengongan dan kebangangan. naz,ko dh on the right track cume kene sikit2 jalan r.pelan2 kayuh. nabi pun de kate,amalan yang paling disukai Allah adalah amalan yang dilakukan sedikit sedikit tetapi berterusan.ko budak baek. dun weri...(haku memuji Naz dgn deras sekali;ape yg haku mahukan?jeng,jeng,jeng)

haku moderator said...

dgar tuh orange7,ade request suh ko bkak blog. t leh r masukkan entry.
SAYA ADALAH PEMINAT SETIA EICHAN. DIRINYA SUNGGUH BIJAKSANA DAN BERWIBAWA.
bukan begitu?hahahaha
(haku sedang cube mempengaruhi Naz utk melakukannya)

aku peminat yusuf islam said...

jangan lah anda berharap begitu iechan kerna aku xsuka memuji ko scr terang2 gan..ha3..jgn harap aku nk wat entry spesel utk ko..kerana nanti dirimu tu akan kembang walaupun xsekembang mana..ha3..tengok la kalau dh xda keje or aku bosan tahap sindrom pra-rebel kau tu.

kamu peminat yusuf islam dan haku said...

eleh.haku tw dlm ati sanubari ko ko mahu wt entry spesek utk haku yg nantinye akan berbunyi begini"EICHAN SANGAT BAIK. HAKU SANGAT GEMBIRA BERADA DENGAN DIA.KALAULAH SEMUA ORANG SEPERTI DIA"
HAHAHAHAHAHAHHAHA(edisi perasan bagus terlampau)

p/s:salah tu naz,sindrom kebosanan ultima pra-rebel

eichan kepada orange7 yg sengal said...

sbelum ko ckp dulu,HAKU BUKAN MENGIDAM SEPERTI PEREMPUAN MENGANDUNG.titik. ko kalah.wek

Orange 7 said...

Aii aku belum cakap pape lg, ko dah tau aku nak reply ape ek sincera..Kasyaf nie..huhu..Ttg blog tu, mmg aku nak wat..cuma minx ko tlg stat jelah tuk aku dulu, nnt aku sambung r..sbb die mcm stat kete r..Nak stat tu, makan masa lama, panas enjin, cek air, tgk mana2 xkena..Tp kalo dh jalan, alamat xtau nak benti r..hehe

orangekiwiappledurian7 said...

hahaha..yg xtw nk benti tu cam sembang gn ko je..hahaha..ye,haku mmg kasyaf. read mind.psikik dan segala mcm lagi. haha.ko igt haku mekanik ke tulun stat kete ko..uhuk..leh je..komisen rm10 satu huruf..oke(ngeeeheee)

lemon 4 said...

ceh payah betoi ppuan zaman kini..Sume mata duitan..huhu..hebat lah ko kasyaf, taraf wali tu..Bgs2 ko berada dalam kembara sufi..xrosak aT..hehe..Eleh stkt stat kete,aku suh si shuma tu pun die pandai wat tau..haha...

Muna 'Izzah said...

dahsyatnya pengayuhan sampan anda semua.

sampai mana sudahkah?

haku suda terjumpe komik terakhir le gardenie said...

hahaha..shuma ne tw stat keta.mintak weit tw r(dan nyanyi lagu wonderpet) haha..itu tiru line haku tuh..bukan ko ke yg di tol lorong sufi(haku harap jurutol itu haku)..oho..haku?taraf wali?nak jadik wali orang kawen pung xlayak..hahaha..rosak aty ana

sincera said...

kami sudah berkayuh ke muara(mudik ke hulu,berenang ke tepian)xpe,cik muna izzah menggunakan bot berkuasa kuda. xperlu berkayuh suda leh catch up.hoho

komik last x sefeeling komik 1st said...

wei sincera, perbincangan kita terlau mendalam r..macam kita dua je yg paham..haha..xabes2 gune kalimah rosak aT ana..Melanggar hak cipta nie..haha..to muna 'izzah, kami xtau lah pengayuhan hebat ke x sbb x g BIG lg..hahaha...

haku jumpe komik under 18 end of fear. SESAPE TOLONG BELI UTK HAKU KALAU JUMPA said...

hahaha..sungguh2..sedar xsedar suda berkayuh terlalu laju. ini sume kao punye pasal. hahaha. bile sembang xtw nk benti haku. xkenal titik dan koma juga harkat. ape lak hakcipta,,igt hati beliau je leh rosak..hahahaks.

p/s:haku BIG dekat exm..confem bekayak bawak buku

kepada naz dan penonton semua(dengan mood baru tsedar dr mimpi) said...

patut r naz asik lost je..naz,gomennasai ne..

yusuf islam xminat haku pon said...

aku asyik lost..benci.chan ko cakap JepUn aku xfaham..hu3..dah2 dh besh asgment lom.nk ajak ko g klinik

sincera said...

haku lom siap asaimen ag..Pn dh siap,Ks on da way..

Blog Widget by LinkWithin