CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

3/27/2009

arhhh...Apa Gaya haku??

flashback:



" ko ni xde baju laen ke..baju ko sume mcm makcik2 je..u look older than ur age" -Man,my brother


"baju ko sume kaler same je..xde baju laen ke..?" -Mak,dgn nada yang lebih 'aduh' dari biasa.


"ko beli la baju yang fesyen2 ckit,yang ala2 diva gitu..baru menyerlah.."-Arif.diva termahal malaya.


ya,haku semakin sedar hakikat ini.haku tidak bergaya. i've lost my sense of fashion.dulu haku kire pandai gak melaram nih,,tp skg?heck,no!my fashion is as lame as a tablecloth. an old,stinky tablecloth.!oh~haku pnt mencari gaya yang seswai dgn identiti.buat mase ni yang haku betul2 selesa pakai cume lah t shirt half haku gn khakis kale ijau ala2 komunis bintang tiga. haku penah try nk berfesyen ayu-ayuan dgn menjadikan baju punjabi sebagai tema. dgn jenama scarlet di pasaran,sudah tentu bajet xlari. tapi fesyen tu hanya bertahan sekejap je apabile abang haku bg critic thp sambal belacan ibuku iaitu haku nampak mcm makcik. macam makcik(haku masih trauma) makcik kah haku?haku belum berkahwin,haku juga belum memakai inai di jari,belum pandai masak kari dan iron baju pun masih terbakar lagi. layakkah haku menjadi makcik?ohh~kerasnya penghinaan itu.

lantas dengan itu haku nekad menjalani transformasi dan menjadi THE TRANSFORMERS!!oh tidak,nehi,nehi..itu cite lain. er..pndek kate,haku pun mule embark on a quest utk mencari fesyen laen.. kebetulan mase tu cite hachimitsu no kurooba gh hangat sehangat leina


hangat di Jepun,so haku pn tgk cite tu n terpengaruh gn fesyen Hagumi chan yg sgt muslimah. tggl xpkai tdung je. haku pun mule la beli baju ala2 cmtu yg haku jumpe di Melaka jenama Union Bay yang agak cantik. kaler pink belang2. itupun lame untuk haku membelinya sehingga promoter tu pun cm jengkel je gn haku. last2 haku bli gak sbb dorg kate xnmpk cutting la,xnmppk figure la pe la. last2 haku pkai xsmpai 5 kali haku dh bagi adik haku. i gave up. that dress,that style,it's not me. selepas baju tu banyak ag percubaan laen tp haku gagal. masih gagal mencari gayaku. latest haku g kedai baju muslimah kt Muar ni n jumpe this one,beautiful long jacket ala2 detectif Conan gitu yang haku mmg berkenan sejak lahir lagi. tp last2 xbli bukan sbb pe,sbb haku terlalu was2 n takut;takut beli xpkai,cm yg selalu jadik..haku cume mampu amek gamba dlm fitting room sbgai kenangan haku pnh pkai bju tu....

ni baju yg haku try kt Jusco.[gambar sudah dikeluarkan atas dasar rendah diri dan malu hati]. kunun2nye kale nye n coraknye yg ala2 mural kelas Tadika membuatkan haku nmpk muda. yelah tu,warna tu xmhilangkan garis2 penuaan,sayang..haku reject,sbb bg haku xcantek.


ni dressing haku biasa2.hrp tutup aurat walau xsmpurna mana. selesa gini. gn a pair of sneakers.





ini jaket panjang yg haku berkenan tu.[gambar telah dikeluarkan.harap maaf]

11 kepul Awan:

Orange 7 said...

Payahnye jadi ppuan nak kena pilih fesyen apa kan..Nasib baik fesyen aku flaksibel utk dulu, kini dan selamanya..hehe..Ye ke ko nie nampak tua?? Bg aku ....
p/s : sambung sndiri r ye =)

Orange 7 said...

Fesyen terkini aku (siap dgn aksesori lagi)

Jubah putih = 60 riyal (madinah al-munawwarah punya butik)

Kopiah putih = RM35 (dpn masjid batu..dijual ketika ceramah)

Serban = RM13 (beli dari agent)

Minyak atar = rm4 (dekat masjid kubang semang)

kayu sugi = rm5 (dpn masjid kubang ulu)

Tasbih = percuma (hadiah dari org yg baru balik umrah)

Kira-kira sumenya rm117..Doakan aku dpt istiqamah dgn fesyen ni ye =)

eichan said...

haha..silap audience r yg bce entry ni..haha..weh haku bru tw fesyen pe kene gn haku..bak kate haku kt naz td,haku xnk bju muslimah,haku nk baju mukminah..agak2 cane?haku rse haku pling selese pkai bju punjabi yg salu haku pkai blik kampung tu..wlopun xbgaye n make me look older than my age,jauh lg selesa n tenteram memakainya. haku blik bju ikut pesen bru kt busana muslimah kt muo..wlopun menutup aurat,,haku rse cm sume mate memandang...(perasan bagus)..
oh..~dilema seorang wanita

eichan said...

bagus2..tafsirkanlah serban dan kopiah tu ye..hahahha(ayat familiar)

Nur said...

lawa la bj pink ko tuh..hhehe

Orange 7 said...

Pe maksud ko tafsirkanlah serban dan kopiah?? sori xdpt aku nak gelak sekali..hehe

sincera said...

err..gelakla,gelakla..ko cko cmtu tetibe haku rse bsalah lak..alalala..jgn r mrh..ko tringat kenangan pahit ke?lupekanje beliau tu..wey,jggn r mrh

Orange 7 said...

Mare nape lak nie?? Aku dh x jadi pemarah dah skng nie..Nk jadi baek+low profile..hehe..Ko rse bersalah dgn aku sbb ape?? Kalo bersalah belanja kfc lah(wpun dsr kena boikot..hehe) Sapekah beliau yg ko maksudkan?? ku x fahami..hehe..Last skali, ok lah aku gelak..kahahahaha (hrp puas aT ye) =)

naz_haktuih said...

weyh..gambr aku pon ada..ha3..i'm penyibuk international..wanted by pihak penyibuk interpol!kah3..

sincera said...

hahahaha..ko mmh sibuk,,weh,haku nk kuarkan r gamba haku tuh,,sgn la plak.haku tlupe dlm gamba tu hku msukkan tudung kt dlm

sincera said...

:orange7:ko xmrh ke..yeyea..hehe..xjdik nk blanje kfc..hahahaha..dwet tgh byk nih..beliau tu beliau lah.kata ganti name diri kedua..um,,bgosla xmrh.lega aty haku..xbau syurge haku saudaraku marah2 sama haku.huhu

Blog Widget by LinkWithin